Αρχική σελίδα   |   H Εταιρία  
 
Ελληνικά   English  
 

Προϊόντα

Περιήγηση σε όλα τα προϊόντα εύκολα & γρήγορα

Συστήματα ερμαρίων & μεταλλικών κατασκευών
Προϊόντα καλωδίωσης χαλκού
Πάνελ διανομής
Πρίζες
Προτερματισμένα καλώδια - Patch cords
Καλώδια εγκατάστασης
Mονάδες σύνδεσης Cat.7
Συσκευές ελέγχου καλωδίωσης UCT
Αντάπτορες ISDN-LAN
Προϊόντα δικτύου οπτικών ινών
Προϊόντα Βιομηχανικού Τύπου
Λύσεις FTTH (Fiber To The Home)
Λύσεις Κέντρων δεδομένων
Προϊόντα στρατιωτικής χρήσης

Προϊόντα καλωδίωσης χαλκού

Πάνελ διανομής
Πρίζες
Προτερματισμένα καλώδια - Patch cords
Καλώδια εγκατάστασης
Mονάδες σύνδεσης Cat.7
Συσκευές ελέγχου καλωδίωσης UCT
Αντάπτορες ISDN-LAN
 

Λύσεις καλωδίων χαλκού για δομημένη καλωδίωση

Τα δίκτυα Ethernet έχουν εξελιχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια όπως επίσης και η δομημένη καλωδίωση. Εφαρμογές με μεγάλες απαιτήσεις σε bandwidth όπως video streaming, τηλεδιασκέψεις, online gaming κτλπ έχουν αυξήσει την ζήτηση για μεγάλες ταχύτητες. Τα πιο σημαντικά Ethernet standards, 100Base-TX (fast Ethernet=100 Mbps ταχύτητα ροής δεδομένων), 1000Base-T (Gigabit Ethernet= 1 Gbps ) and 10Gbase-T (10 Gigabit Ethernet=10 Gbps ) χρησιμοποιούν κατηγορίας 5 και 6a προτερματισμένα καλώδια, πάνελ τερματισμού, πρίζες δεδομένων, ομφαλούς RJ45 και ομφαλούς ζεύξης.
Η δομημένη καλωδίωση διανέμει τα σήματα Ethernet σε οικιακούς χρήστες, γραφεία ή πανεπιστήμια. Αποτελείται από την οριζόντια καλωδίωση και τον κορμό (backbone) του κτιρίου.
Ο κορμός του κτιρίου είναι το καλώδιο που ενώνει τον εξωτερικό διανομέα με τον διανομέα του κτιρίου, ακολουθώντας τοπολογία αστέρα. Το οριζόντιο καλώδιο περνάει από τον εξωτερικό διανομέα στις πρίζες δεδομένων. Το κύριο μέσο διάδοσης είναι προτερματισμένα καλώδια συνεστραμμένου ζεύγους τα οποία μπορούν να τερματισθούν σε πάνελ τερματισμού. Η ίδια δομή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τηλεφωνική καλωδίωση μόνο που πρέπει να χρησιμοποιηθούν ομφαλοί RJ11 και όχι ομφαλοί RJ45. H κατηγορία ενος προτερματισμένου καλωδίου η γενικότερα ενός στοιχείου Ethernet είναι ενδεικτική της μέγιστης ροής δεδομένων που μπορούν να υποστηρίξουν, για παράδειγμα τα cat.6A μπορούν να υποστηρίξουν μέχρι 10 Gigabit Ethernet ενώ τα Cat.5e μέχρι Gigabit (1 Gbps) Ethernet. Για να εξασφαλισθεί μέγιστη ροή δεδομένων θα πρέπει όλα τα υλικά δομημένης καλωδίωσης να ανήκουν στην ίδια κατηγορία.
Προτερματισμένα καλώδια
Τα δίκτυα Ethernet βασίζονται σε συνεστραμμένα καλώδια τα οποία τερματίζονται σε ομφαλούς RJ45 ( απ' όπου προκύπτει και η ονομασία προτερματισμένα καλώδια). Τα θωρακισμένα ή αθωράκιστα προτερματισμένα καλώδια έχουν τους αγωγούς τους συνεστραμμένους ώστε να αποφευχθούν οι επιδράσεις των Η/Μ παρεμβολών και της διαφωνίας (crosstalk, παρεμβολές μεταξύ γειτονικών καναλιών).
δομημένη καλωδίωση
Τα προτερματισμένα καλώδια κατηγοριοποιούνται ανάλογα με την θωράκισή τους σε:
- S/FTP – Θωράκιση πλέγματος καλωδίου, θωράκιση φύλλου αλουμινίου ζευγών - F/UTP – Θωράκιση φύλλου αλουμινίου καλωδίου, αθωράκιστο ζεύγος - SF/UTP - Θωράκιση πλέγματος και φύλλου αλουμινίου καλωδίου, αθωράκιστο ζεύγος - U/UTP – Καλώδιο και ζεύγος αθωράκιστα
προτερματισμένα καλώδια
Η alfaphonet προσφέρει το κατηγορίας 7 FTP προτερματισμένο καλώδιο φτιαγμένο από LSZH (Low Smoke Zero Halogen) υλικό το οποίο κατά την καύση παράγει ελάχιστο καπνό και μηδενικές βλαβερές αναθυμιάσεις. Επιτρέπει την μετάδοση 10 Gigabit Ethernet σε απόσταση 100m.
Πρίζες δεδομένων
Οι πρίζες δεδομένων χρησιμοποιούνται ώς σημεία τερματισμού ή διανομής στην δομημένη καλωδίωση. Διαφέρουν από τις ηλεκτρικές επειδή διαθέτουν ενσωματωμένους ομφαλούς RJ45 ή ομφαλούς ζεύξης.
Η σειρές AMJ45 και UMJ45 είναι θωρακισμένες και αθωράκιστες αντίστοιχα πρίζες δεδομένων με κατηγορίες εκπομπής Cat5e, Cat.6 και Cat6A. Διαθέτουν σύστημα που επιτρέπει την σύνδεση RJ11 κοννεκτόρων χωρίς την χρήση ειδικών εργαλείων εγκατάστασης.
Υπάρχουν 2 είδη πριζών δεδομένων:
- Επιφανειακής τοποθέτησης
πρίζες δεδομένων
- Χωνευτής τοποθέτησης
πρίζες ethernet
Πάνελ διανομής δεδομένων
Τα πάνελ διανομής είναι μεταλλικά περιβλήματα τα οποία χρησιμοποιούνται για τερματισμό ή διανομή καλωδίων. Υποστηρίζουν από 16 εώς 48 ομφαλούς RJ45 και ομφαλούς ζεύξης, θωρακισμένους/αθωράκιστους, κατηγορίας 5e, 6, 6A.
πάνελ διανομής
Η κατηγορία standard περιλαμβάνει πάνελ διανομής με εσωτερικό τυπωμένο κύκλωμα και προσφέρει λύσεις όπως μίνι διανομείς. Οι συσκευές αυτές επιτρέπουν μέχρι 12 χρήστες να συνδεθούν χρησιμοποιώντας θωρακισμένα ή αθωράκιστα προτερματισμένα καλώδια σε μικρα δίκτυα.
Η κατηγορία modular περιλαμβάνει κενά πάνελ και διανομείς για την τοποθέτηση εώς 48 ομφαλών/ομφαλών ζεύξης RJ45.
standard - modular διανομείς δεδομένων
Ομφαλοί RJ45
Οι ομφαλοί / ομφαλοί ζεύξης RJ45 είναι θωρακισμένες ή αθωράκιστες μονάδες για τοποθέτηση σε πρίζες δεδομένων ή πάνελ διανομής. Είναι συμβατοί με 10 Gigabit Ethernet και κατάλληλοι για PoE (Power Over Ethernet) το οποίο επιτρέπει την ταυτόχρονη διέλευση δεδομένων και τροφοδοσίας από το ίδιο καλώδιο.
για καλώδια ethernet

Είσοδος - Εγγραφή


Username:
Password:
ΕΓΓΡΑΦΗ    
 

Καλάθι αγορών


Έχετε:    
 

Κατηγορίες προϊόντων


Συστήματα ερμαρίων & μεταλλικών κατασκευών
Προϊόντα καλωδίωσης χαλκού
Προϊόντα δικτύου οπτικών ινών
Προϊόντα Βιομηχανικού Τύπου
Λύσεις FTTH (Fiber To The Home)
Λύσεις Κέντρων δεδομένων
Προϊόντα στρατιωτικής χρήσης
 

Αναζήτηση προϊόντων


Εισάγετε το προϊόν που αναζητάτε:
 

Δημοφιλή προϊόντα


Bύσμα MFP8 T568 B Cat.6A
Τιμή: 0,00
+ ΦΠΑ 23%
= 0,00 €
Προτερματισμένο καλώδιο 1.5m Κατηγορίας 6A S/FTP (LSZH), γκρί
Τιμή: 0,00
+ ΦΠΑ 23%
= 0,00 €
Σετ βίδες και περικόχλια (1 σετ=20τμχ)
Τιμή: 0,00
+ ΦΠΑ 23%
= 0,00 €
 

Εγγραφή στο newsletter


Εισάγετε το email σας:
Σημείωση: Μπορείτε να ξεγραφτείτε όποτε επιθυμείτε.
Όροι Χρήσης
Επικοινωνία