Αρχική σελίδα   |   H Εταιρία  
 
Ελληνικά   English  
 
Κέντρα δεδομένων, Λύσεις data center, Ψύξη data center, Data centers

Προϊόντα

Περιήγηση σε όλα τα προϊόντα εύκολα & γρήγορα

Συστήματα ερμαρίων & μεταλλικών κατασκευών
Προϊόντα καλωδίωσης χαλκού
Προϊόντα δικτύου οπτικών ινών
Προϊόντα Βιομηχανικού Τύπου
Λύσεις FTTH (Fiber To The Home)
Λύσεις Κέντρων δεδομένων
Καμπίνες και εξοπλισμός
ΚVM και κονσόλες
Προϊόντα χαλκού
Προϊόντα οπτικών ινών
Προϊόντα στρατιωτικής χρήσης

Λύσεις Κέντρων δεδομένων

Καμπίνες και εξοπλισμός
ΚVM και κονσόλες
Προϊόντα χαλκού
Προϊόντα οπτικών ινών
 

Λύσεις data center

Τα κέντρα δεδομένων - data centers, παίζουν σημαντικό ρόλο στην λειτουργία μιας εταιρίας. Περιέχουν Η/Υ, τηλεπικοινωνιακά συστήματα και συστήματα αποθήκευσης δεδομένων. Σχηματίζουν ένα δίκτυο μια πιθανή βλάβη του οποίου μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα στην ομαλή λειτουργία της επιχείρησης.
Η alfaphonet προτείνει λύσεις για επαγγελματικές υποδομές κέντρων δεδομένων, όπως κονσόλες και switches KVM, μονάδες διανομής τροφοδοσίας, συστήματα απομακρυσμένης διαχείρισης και ελέγχου, καμπίνες IP55 και συστήματα για ψύξη data center. Όλες οι λύσεις data center έχουν ελάχιστη ενεργειακή κατανάλωση ώστε να πετύχουν καλό δείκτη PUE. To PUE (Power Usage Effectiveness) είναι το πηλίκο της συνολικής ισχύος που παρέχεται στα κέντρα δεδομένων προς την ισχύ που καταναλώνεται από τον εξοπλισμό τους PUE = Παρεχόμενη ισχύς / Καταναλισκόμενη ισχύς
Ασφάλεια
Η ασφάλεια έχει μεγάλη σημασία στα data centers καθώς αυτά περιέχουν ευαίσθητες και πολλές φορές απόρρητες πληροφορίες, συνεπώς ένα σύστημα παρακολούθησης πρέπει να ειδοποιεί τον διαχειριστή του συστήματος σε περίπτωση ανεπιθύμητης πρόσβασης ή βλάβης του εξοπλισμού.
Το 19” σύστημα απομακρυσμένης διαχείρισης είναι μια λύση παρακολούθησης και ελέγχου, σε πραγματικό χρόνο, βασισμένη στο λειτουργικό linux προκειμένου να εξασφαλισθεί ή απρόσκοπτη και ασφαλής λειτουργία του εξοπλισμού. Η λύση αυτή χρησιμοποιείται ως IP παρακολούθηση και έλεγχος ή ως video server σε δωμάτια server και τηλεπικοινωνιακούς σταθμούς. Πολλοί σένσορες μπορούν να συνδεθούν μέσω της φιλικής προς τον χρήστη διεπαφής, ώστε τα δεδομένα που καταγράφονται γίνονται διαθέσιμα σε μορφή CSV αρχείων. Επιπλέον μπορεί να χρησιμοποήθεί στατική ή δυναμική DNS. Το σύστημα παρακολούθησης μπορεί επίσης να μεταφέρει εικόνες και video αρχεία μέσω web camera σε θύρα USB σε απομακρυσμένο server. Είναι δυνατή η σύνδεση μέχρι 8 αναλογικών, 40 ψηφιακών και 4 συσκευών επέκτασης.
λύσεις data center
Οι διαθέσιμοι αισθητήρες που συμπληρώνουν το σύστημα παρακολούθησης είναι:
1. Μέτρησης επιπέδου υγρών
2. Θερμοκρασίας
3. Υγρασίας
4. Παρακολούθησης AC τάσης
5. Πρόσβασης
6. Δονήσεων
7. Ανίχνευσης καπνού
8. Ανίχνευσης κίνησης
9. Ελέγχου διαρροών
Σε περίπτωση που απαιτείται η τοποθέτηση επιπλέον αισθητήρων η μονάδα επέκτασης μπορεί να συνδέσει απομακρυσμένες περιοχές (μέχρι 1 χλμ από την κεντρική μονάδα) επιτρέποντας την χρήση 8 αναλογικών αισθητήρων και μέχρι 4 ηλεκτρικών συσκευών.
κέντρα δεδομένων
Παροχή ενέργειας
Η κατάλληλη και συνεχής παροχή ενέργειας είναι μεγάλης σημασίας για την σωστή λειτουργία των data centers. Οι μονάδες διανομής ενέργειας (PDU) τροφοδοτούν με 250V AC ενώ οι ασφάλειες προστατεύουν από υπερτάσεις. Τα PDU ποικίλλουν σε αριθμό και τύπο υποδοχών. Διαθέτουν schuko ή IEC 320 για απευθείας σύνδεση μονάδων H/Y σε αυτές.
για data centers
Ψύξη data center
H διατήρηση σχετικά χαμηλής θερμοκρασίας λειτουργίας στο εσωτερικό ενός data center είναι πολύ σημαντική για την σωστή του λειτουργία. Οι λύσεις για ψύξη data center από την alfaphonet εξασφαλίζει μέγιστη αποδοτικότητα με το μικρότερο δυνατό κόστος. Ο δείκτης PUE δείχνει ότι το 45% της παρεχόμενης ενέργειας στα κέντρα δεδομένων χρησιμοποιείται στην ψύξη και τον σχετικό με την ψύξη εξοπλισμό. Υπάρχουν τρείς επιλογές ψύξης:
1. Σύστημα απόρριψης ζεστού αέρα – Η μονάδα ενίσχυσης της ροής αέρα, είναι μικρού μεγέθους και σχεδιάστηκε για εγκατάσταση στο πίσω μέρος των καμπινών. Το σύστημα απόρριψης ζεστού αέρα εξασφαλίζει κατάλληλη ροή αέρα μέσα στους servers (μέχρι 3000 ) για να αποφευχθούν τα θερμά σημεία. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγεται η δυσλειτουργία των server και ο τερματισμός λειτουργίας λόγω υψηλής θερμοκρασίας.
2. Άμεση ψύξη ικριώματος (πλευρική ψύξη) - Mε την άφιξη των, υψηλής πυκνότητας, υποδομών server, οι εκπομπές υψηλής θερμότητας σε συγκεκριμένα σημεία των ικριωμάτων ήταν πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστούν με συμβατικές μεθόδους. Η χρήση της άμεση ψύξης ικριώματος αποτελεί την ιδανική λύση για την αποτροπή δημιουργίας τέτοιων θερμικών σχηματισμών. Η θερμότητα αντιμετωπίζεται στην πηγή της και με αυτό το τρόπο γίνεται εξοικονόμηση ενέργειας. Η απόρριψη της θερμότητας πραγματοποιείται από το υπάρχων σύστημα ψυχρού νερού.
3. Ψύξη σε σειρά (σε περιορισμένο διάδρομο) - Για την ψύξη ή / και την ενίσχυση της ψυκτικής ικανότητας χρησιμοποιείται σύστημα ψύξης σε σειρά. H λύση της χρήσης νερού αυξάνει την αποτελεσματικότητα της ψύξης και μπορούν εύκολα να αντιμετωπίστουν θερμικά φορτία των 30kW. Οι μονάδες αυτές βρίσκονται μεταξύ των ικριωμάτων και παρέχουν κατάλληλα μονοπάτια για την δημιουργία ροής αέρα, αποτρέποντας την ανακύκλωση του υπάρχοντος αέρα του εξοπλισμού. Η μονάδα εξάγει τον ζεστό αέρα και διανέμει ψυχρό. Η απόρριψη θερμότητας επιτυγχάνεται με την χρήση συστήματος ψύξης νερού.
ψύξη data centers
Σύστημα ψύξης data center σε σειρά
KVM κονσόλες και switch
Τα KVM switch είναι ένας λειτουργικός και εξοικονόμησης χώρου τρόπος για εύκολη σύνδεση Η/Υ, server και εγκατάστασεων KVM σε περιοχή 1 U εντός ικριώματος. Αυτό επιτρέπει τον έλεγχο μέχρι 256 Η/Υ. Διαθέτουν TFT οθόνη με λειτουργίες οθόνης VGA/SVGA/XGA/SXGA και 19” πάνελ ελέγχου με αύθραυστη LCD οθόνη, πληκτρολόγιο, ποντίκι αφής και προαιρετικό ενσωματωμένο KVM ή IP KVM switch.
KVM switch

Είσοδος - Εγγραφή


Username:
Password:
ΕΓΓΡΑΦΗ    
 

Καλάθι αγορών


Έχετε:    
 

Κατηγορίες προϊόντων


Συστήματα ερμαρίων & μεταλλικών κατασκευών
Προϊόντα καλωδίωσης χαλκού
Προϊόντα δικτύου οπτικών ινών
Προϊόντα Βιομηχανικού Τύπου
Λύσεις FTTH (Fiber To The Home)
Λύσεις Κέντρων δεδομένων
Προϊόντα στρατιωτικής χρήσης
 

Αναζήτηση προϊόντων


Εισάγετε το προϊόν που αναζητάτε:
 

Δημοφιλή προϊόντα


Bύσμα MFP8 T568 B Cat.6A
Τιμή: 0,00
+ ΦΠΑ 23%
= 0,00 €
Προτερματισμένο καλώδιο 1.5m Κατηγορίας 6A S/FTP (LSZH), γκρί
Τιμή: 0,00
+ ΦΠΑ 23%
= 0,00 €
Σετ βίδες και περικόχλια (1 σετ=20τμχ)
Τιμή: 0,00
+ ΦΠΑ 23%
= 0,00 €
 

Εγγραφή στο newsletter


Εισάγετε το email σας:
Σημείωση: Μπορείτε να ξεγραφτείτε όποτε επιθυμείτε.
Όροι Χρήσης
Επικοινωνία